Janusz Bugajski

NATO, mbrojtësja e pavarësisë së shteteve 19 February 2019 11:42

Sivjet shënohet 100 vjetori i lindjes së shteteve të pavarura në Europën qendrore dhe lindore pas rënies së perandorive ruse, gjermane, austriake dhe otomane. Për shumicën e këtyre vendeve...

Janusz Bugajski: Ndarja e Kosovës lojë ruse për copëtim të Ballkanit 21 January 2019 08:40

Vizita triumfale e Presidentit Vladimir Putin në Beograd kishte për qëllim të konsolidonte pozitat ruse në Ballkan. Serbia dhe Rusia nuk kanë aleancë të ngushtë, por çiftosje asimetrike përmes...