Jakup Krasniqi

Shqiptarët mobilizohen në kohë të vështira - liria i çakordon! 02 janar 2019 17:33

E gjithë historia e shqiptarëve, sidomos nga epoka e Skënderbeut dhe krejt deri në ditët tona tregon shumë qartë se mobilizimi i këtij kombi më histori të lashtë ka ndodhur vetëm në...

Republika e Kosovës me asnjë veprim nuk i ka shkel parimet e CEFT-ës 08 dhjetor 2018 17:45

Kushdo që thotë se Republika e Kosovës e ka shkel Marrëveshjen e CEFT-së apo ndonjë marrëveshje tjetër me rastin e vendosjes së taksës 100% për mallrat me origjinë nga Serbia e Bosnja e...

Ndikimin e vet në Kosovë Serbia po e ushtron edhe përmes fesë 07 dhjetor 2018 10:21

Pas lufte në Kosovë, si në kohën e Administrimit Ndërkombëtar dhe pas pavarësisë së Kosovës, institucionet në Kosovë kanë qenë të paafta për t’i luftuar ndikimet e...

“UNMIV-i” mbron krimin e organizuar 27 nëntor 2018 21:54

Zhvillimet e këtyre dite, sidomos taksa 100% për mallrat serbe ishte vetëm një shkas, shkaqet e vërteta të këtyre veprimeve të serbëve të veriut duhet kërkuar te politika serbe e pastaj edhe...

Ç’qenka gjenocid sipas kryeministres serbe?! 16 nëntor 2018 09:28

Sipas asaj që më 15 nëntor raportuan mediet tona, kryeministrja serbe Brnabiq nuk e di apo nuk do ta dijë se çka është gjenocidi. Sipas saj : “Gjenocidi është kur ju jeni … duke vrarë...

Gjuhën e zgjedhur nga Kosova për normalizim marrëdhëniesh, Serbia nuk e kupton 09 nëntor 2018 10:12

Romakët e vjetër e kanë një shprehje: “Të gjitha rrugët të çojnë në Romë”. Ndoshta kjo shprehje na ndihmon për të parë, se ku po na çojnë të...

Në ç’bazë mbahen të izoluar më pak se dy milionë shqiptarët e Europës? 30 tetor 2018 09:06

Mediet tona dje, më 29 tetor 2018, njoftuan publikun se liberalizimi i vizave për qytetarët e Kosovës nuk pritet të ndodhë as në fund të këtij viti, se: “Bashkimi Evropian është bllokuar...

Kur drejtësia dështon, kriminelët mbrojnë “drejtësinë” 25 tetor 2018 20:59

Kur Gjykata ndërkombëtare e Drejtësisë dështoi të dënonte gjenocidin e Serbisë të ushtruar në përmasa të gjëra në Bosnje e Hercegovinë dhe më pas edhe në...

Porosia e fundit e Gjergj Kastriotit Skënderbeut[1] dhe vlerat e saj për kohën tonë 16 tetor 2018 13:53

(Komentimi i fjalës së fundit të Skënderbeut) Hyrje Qëllimi i këtij punimi nuk është shkrimi i historisë në parametrat strikte shkencore për Skënderbeun, kryetrimin e shqiptarëve...

Rruga juridike e Kosovës pas luftës çlirimtare 08 tetor 2018 11:06

(Një përmbledhje telegrafike e ngjarjeve dhe e akteve juridike me fuqi ndërkombëtare që e bëjnë me fuqi të plotë pavarësinë dhe sovranitetin e Kosovës). Hyrje (Pa hyrë në...

Uniteti politik nuk u lihet në dorë të papërgjegjshmeve 05 tetor 2018 12:14

Po të ishte politika e organizuar për interesin nacional, ajo në dy çështjet politike të interesit nacional që po diskutohen gjerësisht në medie do të ishte e unifikuar në të dy...

A ka gatishmëri në botën euroatlantike për krijimin e shteteve etnike në Ballkan 12 shtator 2018 20:06

Nëse dikujt i konvenon krijimi i kufijve mbi baza etnike, askujt tjetër nuk i konvenon më shumë se shqiptarëve, por ne nuk e shohim që për ketë ka gatishmëri në Evropë Ne jemi të bindur...

Shqiptar apo kosovar 10 gusht 2018 09:38

Pse sot kemi dy shtete shqiptare, ky nuk ishte vullneti i shqiptarëve, ishin konjukturat e të fuqishmëve ato që vendosën që të mos kishte kthim para vitit 1999 dhe të mos kishte bashkim as me Serbinë e as...

Skënderbeu për një copë Shqipëri i luftoi të gjithë 29 qershor 2018 12:54

Jo vetëm njohuritë që vijnë nga hapësira kohore e 500-vjetorit deri te 550-vjetori i Gjergj Kastriotit – Skënderbeut (vitet 1968-2018), për elitën intelektuale, por edhe për njeriun mesatar të...

Historia e bisedimeve politike në mes Prishtinës e Beogradit 11 qershor 2018 10:49

(Përkujtues për vendorë e ndërkombëtarë, për raportet shqiptare e serbe në bisedimet për normalizimin e marrëdhënieve Kosovë - Serbi) Hyrje Qytetarët e Kosovës si dhe...

Ngatërrimi i të djeshmes së lavdishme me të sotmen e turpshme 15 maj 2018 09:23

Dje në Koha.net lexova: “Një ish-udhëheqës i UÇK-së i merr 100 mijë euro qira në vit nga Posta dhe Telekomi i Kosovës. E një shef partie politike pak kohë pasi u ngjit në majë...

Po, Kosova është djep i krimeve serbe! 27 prill 2018 09:13

Mediet tona, siç ndodhi më 26 prill 2018, si zakonisht, nuk hezitojnë të na servirin çdo dërdëllisje të zyrtarëve të lartë serbë të thënë për Kosovën e...

Frika nga “ambienti i mbytur me idealizëm”! 19 prill 2018 12:11

Këto ditë lexova këtë “margaritar” të një “intelektuali” të ri, i cili "konstatonte": "Mes një ambienti të mbytur nga idealizmi – e i cili nuk donte as të...

Sulmeve të jashtme t’iu përgjigjemi me mobilizim të brendshëm 03 prill 2018 10:38

Padijenia dhe grykësia janë kryeproblemet tona Duhet të jemi të vetëdijshëm, Kosova e pavarur sovrane e demokratike i ka armiqtë e saj, qoftë të drejtpërdrejtë, qoftë të...

Alarmi jokulturor ndërshqiptar 26 mars 2018 11:29

Gjuha shqipe jep mundësi për një komunikim më të kulturuar ndërshqiptar Para do kohësh isha i shqetësuar për komunikimin jokulturor në rrjetet (jo)sociale në gjuhën shqipe. Pas rrjeteve...