Elmaz Isufi

Rrëfimi për PTK-në, si për shtetin e Kosovës 13 maj 2018 08:00

Një shtatore për Postën dhe Telekomin Një ish-udhëheqës i UÇK-së i merr 100 mijë euro qira në vit nga Posta dhe Telekomi i Kosovës. E një shef partie politike pak kohë pasi u...

Të papunët vetëm numra 15 prill 2018 08:00

Sipas “fjalorit politik” në Kosovë, të papunët dhe pjesëtarët e familjeve të tyre nuk janë njerëz Nga shumë lajme të përsëritura është edhe ai që flet...

Pazari i ndarjes 18 mars 2018 08:00

Lëvizja Vetëvendosje nuk duhet t’i konsiderojë besimtarë vetëm ata që frekuentojnë tempullin apo që mbajnë në sfond të çdo paraqitjeje publike “zemrën” e...

Ndërmarrje për të pangopurit 25 shkurt 2018 08:00

Ndërmarrjet publike, të gjithkujt dhe të askujt, s’mund të kenë fat tjetër në shoqërinë e udhëhequr nga piratë, që pushtetin dhe buxhetin e taksapaguesve i trajtojnë dhe i...

Paligjshmëria dhe frikësimi, standard i Qeverisë 21 janar 2018 08:00

Shqetësues, më shumë se vendimet e paligjshme të Qeverisë Haradinaj është efekti nënshtrues dhe zbatues i tyre, si dhe mungesa e një instrumenti që ndërhyn në parandalimin e abuzimit publik...

Viti i grabitqarëve 07 janar 2018 08:00

Shteti i Kosovës nuk e plotëson asnjërin nga kriteret e të qenit shtet i fortë. I mbetet që gjatë vitit 2018 ta pranojë zyrtarisht vetëm nënllojin e shtetit të dobët, nëse...

Hetimi që nuk na bind 05 nëntor 2017 08:00

Presioni publik do të duhej të ishte i fundit që të bindte Këshillin Prokurorial të Kosovës (KPK) që të ndërmerrte veprime ndaj kryeprokurorit të Shtetit, Aleksandër Lumezi, nëse ky...

Konsorciumi qeveritar në anën e falsifikuesve 08 tetor 2017 08:00

Shkarkimi i Bordit të Akreditimit, që i kishte hapur luftë krimit në arsim, nuk është se dëshmon përkushtimin e Qeverisë së ndarë në pesë pjesë për ndryshime apo për...

Dështimet nuk mund të fshihen pas medaljeve të xhudos 13 gusht 2017 08:00

Politika e ka për obligim, jo të delegojë “paramilitarë” në klube, federata e institucione sportive, e as të mjaftohet se ka rritur buxhetin apo ka krijuar praktikën e shpërblimit për...

Buxheti pa histori 23 korrik 2017 08:00

Pse Singapori i pari në testin e PISA-s e Kosova e fundit? Sa herë përmendet Fabrika e ujit në Shkabaj më bie ndërmend Singapori, e sa herë përmendet ky qytet-shtet më kujtohen edhe uji e edhe...

Turizëm në qark të mbyllur 25 qershor 2017 08:00

Vendimi për stacionin e fundit nuk është keq të merret para se të mbërrihet në Milot, aty ku ndahen rrugët - një që çon nga Durrësi deri në Sarandë, e tjetra nga Shëngjini,...

Frika - diktatori i kohës 28 maj 2017 08:00

Ndryshe prej LDK-së, PDK-ja ka kontroll më të fortë mbi anëtarësinë – deputetët. Derisa ish-lideri i saj, Hashim Thaçi, kishte frikë nga njerëzit e afër të tij, pasuesi i tij,...

Vullnetarët e pamjaftueshëm 30 prill 2017 08:00

Në Kosovë ka pak përfshirje, por jo edhe pak shembuj që dëshmojnë se ka gatishmëri për nisma vullnetare Në Suedi të bëjnë “nervoz” pensionistët, më pati...

Statistikat që trembin pushtetin 26 mars 2017 08:00

Premtimet e Mustafës, të bëra bashkë me “përrallat” e Thaçit, nuk janë realizuar asnjëherë. Numri i të punësuarve nuk ka lëvizur në raport me rritjen e të...

Me kë të pajtohet Kosova 26 shkurt 2017 08:00

Fëmijët e familjes Bogujevci nuk e kanë shijuar lirinë në Kosovë. Ata kanë gjetur shërimin dhe vazhdojnë të jetojnë në Angli. E Ivica Daçiqi, që ishte zëdhënës i...

Treni i tragjikomedisë së politikanëve të këqij 29 janar 2017 22:31

Popujt e lirë nuk duhet të paguajnë sa herë që strukturat e caktuara politike e ndiejnë rrëshqitjen nga pushteti. Nuk duhet lejuar më tragjikomedinë e shëmtuar të skenës politike, ku...

Tokën që s’e do askush 05 janar 2017 22:33

“A po ju vjen shtrenjtë rryma n’Prishtinë?” Për Akllapin kisha dëgjuar për herë të parë gjatë leximit të një shkrimi të botuar në “Kohën Ditore”....

Izolimi me tenderë 20 nëntor 2016 22:35

Për të fituar tender ka vetëm një rrugë – që kalon nga pushteti, nga elitat politike dhe nga zyrtarët që përgatisin, mbikëqyrin dhe marrin vendimet për procedurat tenderuese. Nga ky soj i...