Brikenda Rexhepi

Gjeneratat e Forta 30 dhjetor 2018 08:00

Në kërkim të gjeneratave të forta, njeriu në Kosovë duhet t’i mbajë të vegjlit e vet me këmbë në tokë, ta kuptojnë se barrën e ndryshimit e kanë ata; se të...

Meloditë e Kosovës 06 maj 2018 08:00

Kur sot e shikon luginën e Lepencit apo atë të Lumëbardhit të Deçanit, ato përshtaten krejtësisht me meloditë e krijimeve që marrin “like”-t e audiencës kosovare. Së bashku...

Sulltani dhe Patrioti 08 prill 2018 08:00

Nuk ka pasur ndonjëherë më shumë arsye në këto qeveritë e dy dekadave të Kosovës për t’u kërkuar rrëzimi i një pushteti. Ky i tashmi përveçqë e kaloi...

Njëherë edukata, pastaj arsimi 11 mars 2018 08:00

Kur dëgjon shprehjet në Kuvend dhe e sheh agresivitetin nënçmues e joargumentues... ashtu siç shkolla nuk të mëson, e përjeton ironinë e situatës: njerëz politikë, pa edukatë...

Anëtarësimi në BE dhe rrëfimet e 1001 netëve 11 shkurt 2018 08:00

Me pozitën që sot ka Kosova si në procedura ashtu edhe në plotësim detyrimesh, anëtarësimi në BE nuk mund të shihet as si një ëndërr e largët. Por krejt çka mbetet për...

Po t’iu ishin refuzuar vizat për korrupsion? 14 janar 2018 08:00

Refuzimi i vizës amerikane kryeministrit duket se ndezi sa i përket Speciales. Nuk u përfill asnjë paralajmërim për rrezikun që e priste Kosovën në rrafshin ndërkombëtar! Po t’iu ishin...

Vjegëzat e 2017-s, shpresa të Vitit të Ri 04 janar 2018 12:34

Le t’i shtojë 2018-a kërkesat e qytetarëve. Le të jetë ky viti i vetëdijesimit, i dinjitetit dhe i kthimit të shpesës në këtë vend. Sapo lamë pas vitin më të mirë...

Qeveria që pranon se abuzon me pushtetin 26 nëntor 2017 07:58

Kryeministri Haradinaj tha se Ligji për Qeverinë, që do të shkruhet gjatë mandatit të tij për qeveritë e ardhshme, do t’ua ndalojë ministrive të kenë më shumë se nga dy...

Krim(b)i në Polici 29 tetor 2017 08:03

Kjo nuk është Policia e besimit qytetar. Është e frikës. Këta që keqpërdorin pozitën dhe milionat e buxhetit të Policisë nuk janë policët. Janë kriminelët brenda saj....

Viktimat e milionave 01 tetor 2017 08:00

Skandalet menaxheriale të QKUK-së dhe përfshirja e personave të tjerë të interesit, qoftë ndonjë mjek apo biznesmen, nuk kanë të bëjnë me vetëm keqmenaxhim. Janë rezultat i...

Ndëshkimi i politikës së “vendimeve të guximshme” 02 korrik 2017 08:00

Kur PDK-ja i pati fituar zgjedhjet më 2007 u pati përgatitur të dilte e para. Pati krijuar paraprakisht qeverinë në hije, e ndërkohë i furnizonte gazetarët me dëshmi për dallavere që i siguronte...

Qyteti i alfabetit pa shkolla shqipe 07 maj 2017 08:00

Shqiptarët e anës së Manastirit janë rrëfim më vete. Grushti që i ka goditur ata ka qenë më i fortë. Një qytet me shumicë shqiptare konfesionesh të ndryshme, ku merrte formë...

Kaosi i miliardave 02 prill 2017 08:00

Shumë para janë dhënë për sektorin që do të duhej të mbante nën tension qytetarët. T’i bënte ata aktivë e kërkues. Ta bënte pushtetin frikacak karshi tyre. Sot një...

Këmbëngulja që na ka dalë për hundësh 05 mars 2017 08:12

Brukseli e ka vënë në rend të parë demarkacionin, Kosova e ka vënë në rend të parë demarkacionin, kjo do të jetë pranvera e demarkacionit, por tjetër gjë do të...

Mobiliet në vend të mobilit 05 shkurt 2017 22:27

Derisa pasojat e dëmshme të teknologjisë nuk i prekin vetëm fëmijët kosovarë, në shumë vende të tjera dikush së paku merret me to. Në Evropë, Kosova shquhet për përqindje...

Kush do ta sjellë Kostandinin 04 janar 2017 22:28

Në mesnatë Kostandini u ngrit nga varri. Guri i varrit u bë kalë i zi si nata. Edhe dheu i zi u bë shalë e zezë si nata. Rrotulla që mbante gurin u bë fre i argjendtë. Trimi i hipi kalit, u...

Shteti sulmon ujin 13 nëntor 2016 22:30

Uji është jetë, dhe kur ai sulmohet, njerëzit, rrëqebujt, peshqit, arinjtë, dhelprat, ujqit, zogjtë... duhet të çohen në mbrojtje – posaçërisht kur sulmi vjen nga shteti që...