Merkel: NATO e rëndësishme edhe për SHBA-të

Merkel: NATO e rëndësishme edhe për SHBA-të

17 shkurt 2017 20:02

Kancelarja gjermane, Angela Merkel vuri theksin në rëndësinë e NATO-s për evropianët, ashtu si dhe për SHBA-të, ndërsa pasiguritë për të ardhmen e marrëdhënies transatlantike kanë peshë të veçantë në Konferencën vjetore për Sigurinë në Munich që nisi sot.

“Besoj se duhet të jemi të vetëdijshëm për vlerën e ndërsjellët të NATO-s”, deklaroi kancelarja gjatë një konference shtypi në Berlin me kryeministrin kanadez, Justin Trudeau.

“Është e vërtetë për ne në Gjermani dhe për anëtarët evropianë të Aleancës Trasatlantike, por kam bindjen gjithashtu se SHBA ka shpalosur potencialin e saj në sajë të NATO-s, pasi NATO është një organizatë po aq e rëndësishme për Shtetet e Bashkuara të Amerikës”, ka shtuar Merkel.

Presidenti amerikan, Donald Trump është treguar mjaft kritik ndaj Aleancës së Atlantikut gjatë fushatës së tij elektorale në një moment, kur Rusia ushtron trysni mbi kontinentin e vjetër dhe ku NATO e dominuar nga SHBA, shfaqet e vetmja fortesë kundër Vladimir Putin.

Ai e kishte cilësuar gjithashtu Aleancën “të vjetruar”, duke shprehur hapur pakënaqësinë ndaj aleatëve për mospagim të kuotave financiare.

Komentet

Shto koment

Të ngjashme