Erdogan: Europianët nuk do të guxojnë të dalin të sigurt në rrugë

Erdogan: Europianët nuk do të guxojnë të dalin të sigurt në rrugë

22 March 2017 17:50

Kryetari turk Rexhep Tayyip Erdogan ka tërhequr vërejtjen se evropianët nëpër gjithë botën nuk do të mund të lëvizin lirshëm nëpër rrugë, transmeton koha.net.

Ai ka thënë se kështu do të jetë nëse europianët nuk do ta ndryshojnë qëndrimin ndaj Turqisë, ndërsa ka ftuar Europën të respektojë të drejtat e njeriut dhe demokracinë, njofton Reuters.

Turqia është në kontest me Gjermaninë dhe Holandën pasi këto dy vende ndaluan ministrat turq t’iu drejtohen qytetarëve nga Turqia që jetojnë atje.

"Nëse Europa vazhdon kështu, asnjë europian, në cilëndo pjesë të botës, nuk do të mund të lëvizë i sigurt nëpër rrugë. Ne, si Turqi, ftojmë Europën të respektojë të drejtat e njeriut dhe demokracinë”, ka, porositur Erdogan sot në Ankara.

Komentet

Shto koment

Të ngjashme