Ballkani ndër 12 momentet e veçanta të Mogherinit për 2017 Foto: Koha / ilustrim

Ballkani ndër 12 momentet e veçanta të Mogherinit për 2017

02 janar 2018 09:24

Shefja e diplomacisë evropiane Federica Mogherini njoftoi se 2018 do të jetë një vit vendimtar për Ballkanin.

Ajo në blogun e saj ka përmendur 12 momente të veçanta që kanë shënuar vitin e saj më 2017.

“Ky nuk ishte një vit i lehtë për Ballkanin. Kam vizituar gjashtë kryeqytete të rajonit në një nga momentet më të vështira - në disa raste, koha e krizës së thellë politike”, ka shkruar ajo.

Sot, ajo tha se, në sajë të vendimeve të guximshme dhe punën e madhe që është bërë së bashku, shumica e kësaj krize është zgjidhur.

“Rruga për reforma është zhvendosur përsëri (edhe pse ka ende shumë punë) dhe busulla e integrimit evropian tregon në këtë mënyrë”, ka shkruar Mogherini.

Ajo ka shtuar se “2018 do të jetë një vit vendimtar që kjo rrugë të forcohet dhe të bëhet e pakthyeshme. Ky do të ishte një rezultat i rëndësishëm jo vetëm për rajonin, por për të gjithë Evropën”, transmeton kp.

Komentet

Koha03/01/2018 09:45

Si moter e vella

Shto koment

Të ngjashme