Trump njofton Jordaninë për transferimin e Ambasadës në Jerusalem

Trump njofton Jordaninë për transferimin e Ambasadës në Jerusalem

05 dhjetor 2017 22:16

Presidenti amerikan, Donald Trump i bëri të ditur sot mbretit Abdallah II të Jordanisë, qëllimin e tij për të transferuar nga Tel-Avivi në Jerusalem ambasadën e SHBA-ve në Izrael, njoftoi pallati mbretëror.

Në një komunikatë, pallati mbretëror theksoi se presidenti Trump i telefonoi sovranit jordanez, vendi i të cili është mbrojtës i lidhjeve të shëndetshme myslimane të Jerusalemit dhe e ka informuar për qëllimin e tij për të avancuar me projektin për transferimin e ambasadës amerikane.

Gjatë bisedës së tyre, mbreti jordanez paralajmëroi Trumpin kundër pasojave të rrezikshme të një qasjeje të tillë, përveç një zgjidhjeje globale që do të mundësonte krijimin e një shteti palestinez të pavarur me Jerusalemin Lindor si kryeqytet.

Sipas Autoritetit Palestinez, Trump zhvilloi sot një bisedë telefonike edhe me presidentin palestinez, Mahmoud Abbas dhe ky i fundit e paralajmëroi presidentin amerikan për rrezikun e këtij vendimi që do të pengonte procesin e paqes izraelito-palestineze.

Gjatë një takimi të të deleguarve të vendeve anëtare të Lidhjes Arabe në Kajro, sekretari i përgjithshëm, Ahmed Aboul Gheit konfirmoi sot se vendimi amerikan përbënte një kërcënim për stabilitetin rajonal dhe do t’i jepte fund rolit të SHBA-ve si ndërmjetësuese e besueshme mes palestinezëve dhe izraelitëve.

Komentet

Shto koment

Të ngjashme