Lajmet e rreme, problem mbarë-botëror

Lajmet e rreme, problem mbarë-botëror

09 nëntor 2017 22:44

Lajmet rreme janë kthyer sot në një problem mbarë-botëror, me pasoja reale.

Por ky nuk është një problem i ri. Janë zhvillimet e vrullshme të teknologjisë që i kanë bërë sot lajmet e rreme më të lehta për t’u përhapur dhe më të vështira për t’u verifikuar. Media sociale gjithnjë e më shumë po i zë vendin shtypit tradicional si burim informacioni.

Organizata ndërkombëtare IREX, është një prej institucioneve të shumta që ka shprehur shqetësim për këtë fenomen, dhe që po realizon projekte për përballimin e tij. Sot i ftuar në Zërin e Amerikës ishte zëvendës presidenti ekzekutiv për strategjinë dhe zhvillimin e organizatës, Aleksandër Dardeli.

Komentet

Shto koment

Të ngjashme