Gjermania njeh gjininë e tretë

Gjermania njeh gjininë e tretë

08 nëntor 2017 13:46

Një gjykatë e lartë gjermane sot mori vendim për të hapur mundësinë e regjistrimit të gjinisë së tretë, ku krahas asaj mashkullore dhe femërore, në dokumentet zyrtare të jetë edhe ajo e ndryshme.

Gjykata ka theksuar se identiteti seksual i personit, i cili nuk mund të shkruhet as mashkullor dhe as femëror, po ashtu do të jetë i mbrojtur, transmeton KP.

Qeverisë i është dhënë afati që deri në fund të vitit 2018 të krijojë rregullat e reja.

Komentet

Shto koment

Të ngjashme