15 mijë vende pune mbyllen në Katalonjë

15 mijë vende pune mbyllen në Katalonjë

03 nëntor 2017 13:42

Muajin e kaluar në Katalonjë janë mbyllur 15 mijë vende pune, si rezultat i krizës së krijuar politike për shkak të shpalljes së pavarësisë së këtij rajoni nga Spanja, njoftoi Ministria për punësim dhe siguri sociale.

Pasiguria politike në Katalonjë ka detyruar 1.000 kompani që të zhvendosin qendrat e tyre në pjesë tjera të Spanjës, për shkak të frikës që në rast të pavarësimit të këtij rajoni, mund të mbeten jashtë tregut të përbashkët evropian, transmeton kp.

Sipas të dhënave të qeverisë në Madrid, muajin e kaluar 58.000 njerëz në Spanjë kanë mbetur pa punë. Spanja aktualisht ka 3,4 milionë të papunë, që është shkalla më e lartë në tetë vjetët e fundit

Komentet

Shto koment

Të ngjashme