Tri vite burg nëse fyen… himnin kinez!

Tri vite burg nëse fyen… himnin kinez!

31 tetor 2017 13:46

Mosrespektimi i himnit kombëtar të Kinës mund të dënohet me tri vite burg, sipas një amendamenti të propozuar të ligjit penal në vend.

“Projektamendamendi i është dorëzuar parlamentit të Kinës, Kongresit Kombëtar të Popullit”, njoftoi sot media shtetërore.

“Ligji penal parashikon dënime për fyerje të flamurit dhe emblemës kombëtare”, tha Wang Chaoying, zëvendëskryetari i komisionit parlamentar të çështjeve legjislative, për agjencinë zyrtare kineze të lajmeve Hsinhua.

Kina ka vendosur një ligj të rreptë nëpërmjet të cilit kërkon që qytetarët e saj të respektojnë simbolet kombëtare.

Sipas një ligji të veçantë për himnin kombëtar, i miratuar në shtator, të gjithë ata që ironizojnë himnin ose e përdorin atë në momente të papërshtatshme si në funerale apo reklama komerciale mund të përballen me ndjekje penale dhe me 15 ditë burg.

Gjithashtu, ligji i himnit mund të aplikohet në rajonet e veçanta administrative të Hong Kongut dhe Makaos, sipas dy projektligjeve të shqyrtuara sot nga parlamenti.

Qytetarët e Hong Kongut e kanë kritikuar ligjin e himnit.

Komentet

Shto koment

Të ngjashme