Katalonja nuk është e vetme, dhjetëra rajone evropiane duan pavarësi Foto: Reuters

Katalonja nuk është e vetme, dhjetëra rajone evropiane duan pavarësi

28 tetor 2017 22:59

Kërkesa e Katalonjës për pavarësi nga Spanja, mund të nxisë një efekt domino, duke e zhytur Bashkimin Evropian në krizë, pasi një hartë zbulon rajonet e tjera në kontinent që janë të pakënaqura me autonomi.

Katalonja hodhi dje Spanjën në një krizë kushtetuese, pas shpalljes së pavarësisë, pas një referendumi të diskutueshëm për pavarësi, shkruan Dailyexpress.

Por rajoni katalunas nuk është i vetmi në Evropë që shpreson për pavarësi dhe pasojat e krizës së Katalonjës mund ta shkatërrojnë BE-në, pasi janë dhjetëra rajone që shpresojnë në betejën e tyre për të rifituar kontrollin, transmeton KP.

Kjo është harta e vendeve që janë të pakënaqura me autonomi:

Image

Komentet

Shto koment

Të ngjashme