Separatistët paraqesin rezolutën për shpalljen e pavarësisë së Katalonjës

Separatistët paraqesin rezolutën për shpalljen e pavarësisë së Katalonjës

27 tetor 2017 14:55

Barcelonë, 27 tetor – Partitë separatiste katalanase paraqitën sot në Parlamentin rajonal një rezolutë, në të cilën shpallin pavarësinë e rajonit të tyre, të kërcënuar nën tutelën e qeverisë qendrore, njoftoi një zëdhënës i koalicionit indipendentist në pushtet në Katalonjë.

“Ne e shpallim Katalonjën si shtet të pavarur në formën e Republikës, lexohet në parathënien e kësaj rezolute të prezantuar nga indipendistët, që kanë maxhorancën absolute në Parlamentin rajonal”, theksoi zëdhënësi.

Rezoluta do t’i nënshtrohet në parim votimit gjatë një seance në parlamentin katalanas.

Komentet

I Pavarur nga 17 shkurt 200830/10/2017 11:27

Kathaloni, Gëzuar dhe Urime Pavarësinë!

Shto koment

Të ngjashme