Botë

Franca vendos bllokimin e tretë kombëtar

 

Franca është futur në bllokimin e tretë kombëtar, derisa koronavirusi ka “kërcënuar” të mbingarkojë spitalet e vendit. Të gjitha shkollat dhe dyqanet jo-primare do mbyllen për katër javë dhe një shtetrrethim do vendoset nga ora 19:00 deri në 06:00.

Numri i pacientëve me gjendje të rëndë me COVID-19 të premten shkoi në 145, duke u cilësuar si kërcënimi më i madh në pesë muajt e fundit, raporton BBC.