Botë

Austria i pranon “gabimet e patolerueshme” rreth sulmuesit shqiptar

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Autoritetet austriake kanë pranuar të premten se kanë bërë “gabime të patolerueshme” në menaxhimin e inteligjencës në lidhje me xhihadistin, i cili vrau katër persona të hënën në Vjenë.

 

Autoritetet austriake kanë urdhëruar mbylljen e dy xhamive në Vjenë, njëra që teknikisht ishte organizatë, të cilat sulmuesi shqiptar i kishte frekuentuar vazhdimisht dhe që kanë ndihmuar në radikalizimin e tij, ka bërë të ditur ministrja e Integrimit, Susanne Raab

Autoritetet austriake kanë pranuar të premten se kanë bërë “gabime të patolerueshme” në menaxhimin e inteligjencës në lidhje me xhihadistin, i cili vrau katër persona të hënën në Vjenë.

Austria ka njoftuar se ka mundur ta konsideronte atë si kërcënimin më të madh dhe ta monitoronte më afër.