Shkrimet e Trumpit në Twitter mund ta dëmtojnë urdhrin e udhëtimit Foto: Ilustrim

Shkrimet e Trumpit në Twitter mund ta dëmtojnë urdhrin e udhëtimit

06 June 2017 09:19

Presidenti i Shteteve të Bashkuara, Donald Trump, është ballafaquar me kritika dhe pretendime se e ka dobësuar urdhrin e tij ekzekutiv, i cili pret shqyrtimin para Gjykatës Supreme.

Duke u shprehur për sulmin terrorist në Londër gjatë fundjavës, zoti Trump ka shkruar dje në Twitter se “ne na duhet Ndalimi i Udhëtimit si një nivel shtesë i sigurisë”!

Juristi, George Conway, bashkëshort i këshilltares së Shtëpisë së Bardhë, Kellyanne Conway, tha se komentet e presidentit në Twitter nuk do ta ndihmojnë Departamentin amerikan të drejtësisë për ta mbrojtur urdhrin, derisa pritet që gjykata të përcaktojë se a është ai në harmoni me Kushtetutën e Shteteve të Bashkuara, shkruan REL.

Avokati, George Conway, të cilin presidenti Trump e kishte pasur në shqyrtim për ta emëruar në ndonjë post të lartë në administratën e tij, tha se komentet e presidentit nuk do të ndihmojnë për ta fituar shumicën e gjyqtarëve në gjykatë.

Duke e quajtur Ndalesë të Udhëtimit urdhrin ekzekutiv të cilin e ka nënshkruar në muajin mars, Donald Trump, po ashtu, e ka kundërshtuar edhe sekretarin e brendshëm, John Kelly, i cili muajin e kaluar pat insistuar se urdhri “nuk është ndalim i udhëtimit”.

Komentet

Shto koment

Të ngjashme