Botë

Vdekjet nga koronavirusi në Kinë shkojnë në 811, virusi merr emrin zyrtar

Foto: Reuters
 

Numri i vdekjeve nga epidemia e koronavirusit të ri në Kinë është rritur në 811 të dielën, duke tejkaluar numrin e vdekjeve globale nga epidemia SARS më 2002/2003 dhe duke rritur shqetësimin në mesin e njerëzve që po përgatiten të kthehen në punë pas pushimit të gjatë të Virit të Ri Hënor në Kinë.

Nën betejën për të frenuar përhapjen e sëmundjes, autoritetet u kanë thënë bizneseve të zgjasin pushimet për 10 ditë, pushim i cili është dashur të përfundojë në fund të janarit, tani që numri në rritje i vdekjeve dhe i të infektuarave ka pushtuar vendin, raporton Reuters.