Gjerman publikon online 13 milionë dokumente të Holokaustit

Gjerman publikon online 13 milionë dokumente të Holokaustit

21 May 2019 15:44

Berlin, 21 maj – Shërbimi Ndërkombëtar i Gjurmimit (ITS), i krijuar nga aleatët në fund të Luftës së Dytë Botërore, ka hedhur në internet më shumë se 13 milionë dokumente nga kampet naziste të përqendrimit, përfshirë të dhënat e të burgosurve dhe certifikatat e vdekjes, për të ndihmuar kërkuesit e Holokaustit për të kërkuar për fatin e viktimave.

Shërbimi, i cili më pas u menaxhua nga Kryqi i Kuq, ndryshon emrin e tij në “Arkivi Arolsen – Qendra Ndërkombëtare për persekutimin nazist”, me seli në Bad Arolsen të Gjermanisë dhe vepron falë kontributit të Yad Vashem, në Izrael./ANSA.

Komentet

Shto koment

Të ngjashme