Myslimanët rindërtojnë varrezat hebreje

Myslimanët rindërtojnë varrezat hebreje

22 February 2017 18:35

Aktivistët myslimanë në Shtetet e Bashkuara ndërmorën një fushatë ndërgjegjësimi për grumbullim fondesh për riparimin e një varreze hebreje në Misuri.

Ideja ishte e Linda Sarsour dhe Tarek El-Messidi, të cilët iu drejtuan komunitetit mysliman në SHBA për grumbullimin e 20 mijë dollarëve, aq sa ishte kostoja e riparimit të varresave hebreje, të vandalizuara përgjatë fundjavës nga persona ende të panjohur, transmeton tch.

Thirrjes iu përgjigjën menjëherë dhjetra persona dhe objektivi prej 20 mijë dollarësh u dyfishua në vetëm 3 orë dhe pak më vonë ishin plot 50 mijë dollarë në llogarinë e hapur posaçërisht për këtë qëllim.

Dy ideatorët e nismës, Linda dhe Tarek falenderuan të gjithë personat që u bënë pjesë e fushatës dhe thanë se paratë do të përdoren së bashku me komunitetin hebre në Shtetet e Bashkuara për riparimin e varrezave hebraike të Misurit.

Këto varreza u shkatërruan në fundjavë nga persona ende të paidentifikuar, ndërkohë që në gjashtë qendra të tjera të tilla u dërguan kërcënime me bombë.

 

Komentet

Shto koment

Të ngjashme