Gjermania miraton një ligj që ndihmon familjet e varfra

Gjermania miraton një ligj që ndihmon familjet e varfra

23 March 2019 09:48

Bundestagu gjerman miratoi një ligj të ri për familjen, i cili lehtëson prindërit me të ardhura më të pakta. Synimi është të mbrohen nga varfëria familjet që fitojnë më pak.

Projektligjin e paraqiti në parlament ministri i Punës, Hubertus Heil, së bashku me ministren e Familjes, Franziska Giffey. Familjet, ku të ardhurat e prindërve mbulojnë nevojën minimale vetjake, por jo atë të fëmijëve, do të marrin për këta të fundit një subvencion të ri.

Që në 1 korrik, subvencioni do të rritet nga 170 euro aktualisht, në 185 euro. Heil sqaroi se nga shërbimet do të përfitojnë para së gjithash nënat dhe baballarët në familjet me një prind.

Ligji parashikon subvencione më të mëdha për ata me të ardhura të ulëta, familjet me një prind dhe familjet të cilat varen nga ndihma, përcjell tch.

Në këtë mënyrë është parashikuar që subvencioni për fëmijët të rritet me 15 euro në muaj. Fëmijët në nevojë, për vitin e ardhshëm shkollor do ta marrin falas ushqimin e shkollës dhe biletën mujore për autobusët e shkollave.

Për materialet e shkollës do të jepen 150 euro në vend të 100 eurove. Nga shtimi i shërbimeve, do të përfitojnë gjithsej katër milionë fëmijë. Për “Ligjin e fortë për familjen”, qeveria do të shpenzojë në legjislaturën në vazhdim 1,3 miliardë euro. Sipas mendimit të opozitës, ligji është i drejtë, por nuk shkon aq larg sa duhet.

Komentet

Shto koment

Të ngjashme