Ministri japonez i Financave parapëlqen kandidatin amerikan për Bankën Botërore

Ministri japonez i Financave parapëlqen kandidatin amerikan për Bankën Botërore

11 February 2019 12:57

Ministri i Financave të Japonisë, Taro Aso e konsideron si kandidat të fuqishëm David Malpass, të propozuar nga Washingtoni për postin e kreut të Bankës Botërore.

Agjencia japoneze e lajmeve Kyodo raporton se Aso pas takimit me Malpass, të realizuar në Tokio, ka shprehur mendim pozitiv për të.

Aso po ashtu konsideron se fokusi i Bankës Botërore duhet të jetë tek vendet në zhvillim, të cilat kanë nevojë për ndihmë dhe të zvoglojnë kreditimin e Kinës dhe vendeve të tjera me rritje të shpejtë ekonomike.

Ministri japonez iu shmang t'i japë mbështetje të hapur Malpass duke shtuar se aplikimet janë të hapura deri më 14 mars.

"Duhet parë të gjithë kandidatët që do të aplikojnë", konsideron Aso.

Komentet

Shto koment

Të ngjashme