Bekim Kupina

Diasparja 29 korrik 2018 08:00

“Kur ke ardhë dhe sa doni me nejtë”, është sintagma përmbledhëse e një cikli të tërë. Askush për asgjë nuk është i interesuar, përveçse për...

Secili me Pronton e vet 01 korrik 2018 08:00

Mbi PDK-në si hidra rri afera Pronto. Rasti tashmë ndodhet në tavolinën e drejtësisë. Pavarësisht epilogut, të përfshirët në të, tashmë kanë marrë njëfarë gjykimi...

Nga Jackie Chan te Stereo Spasse 22 prill 2018 08:00

Në qytetet kosovare vazhdojnë ta bëjnë jetën rrugë ku ndeshen djathtizmi me majtizmin, komunizmi me fashizmin, pacifizmi, UÇK-ja me FARK-un e deri te njëra familje kundër tjetrës. Për...

Akreditimi moral dhe konformizmi akademik 04 mars 2018 09:27

Ministër i Nismës i Arsimit, dorëhiqu edhe nëse s`ta kërkon kush. Jo për tjetër, por për shkak të një standardi demokratik që njihet me përkufizimin “qeverisje e mirë”. Dhe...

Rojat e smogut 04 shkurt 2018 08:00

Teksa po i bëjmë rojë smogut, kemi mbërri në pikën kur një gjendje emergjente duhet ta trajtojmë me preventivë. Një tis gri Prishtina e ka prej disa vjetësh, por kur Ambasada Amerikane filloi ta...