Veturat elektrike më të shpejta në botë të të gjitha kohërave

Veturat elektrike më të shpejta në botë të të gjitha kohërave

13 March 2018 22:36

Veturat elektrike janë duke bërë bujë të madhe kohëve të fundit e shumë shpejt pritet të dominojnë të tregjet automobilistike, e sot vetura të tilla më shumë që ka pasur ndonjëherë në shitje në shumë sektorë.

Një tjetër shenjë se teknologjia elektrike EV po përparon. është rritja e synimit të shumë prodhuesve për të thyer rekordin e shpejtësisë, si dhe prodhimi i veturës elektrike më të shpejtë në botë, transmeton koha.net.

Ueb faqja automobilistike autoexpress.co.uk ka zgjedhur 10 veturat elektrike më të shpejta në botë, të cilat i transmeton koha.net.

La Jamais Contente - viti i prodhimit 1899 – shpejtësia maksimale 100 kilometra në orë

 

Image

Tesla Roadster – viti 2018 – shpejtësia maksimale 402 kilometra në orë, nga 0 në 100 për 1.9 sek

 

Image

Rimac C_Two – viti 2018 – shpejtësia maksimale 315kmh nga 0 në 100 për 1.8 sek

 

Image

Aston Martin RapidE – viti 2018-19 pritet të dal në shitje – shpejtësia maksimale 250kmh nga 0 në 100 për 3 sek

 

Image

Nio Ep9 –viti 2018 – shpejtësia maksimale 312kmh, nga 0 në 100kmh për 2.7 sek

 

Image

Vanda Dendrobium – viti 2017 – shpejtësia maksimale 321kmh, nga 0 në 100kmh për 2.7 sek

 

Image

Toroidion 1MW – ende duke u ndërtuar – shpejtësia maksimale nuk është cekur por pritet që nga 0 në 400 kilometra në orë ta arrijë për vetëm 11 sekonda

 

Image

Spark-Renault SRT_01E (Formula E) – viti 2017 – shpejtësia maksimale 225kmh, nga 0 në 100 për 3 sek

 

Image

Genovation GXE – viti 2016 – shpejtësia maksimale 336kmh, nga 0 në 100 për 3 sek

 

Image

Buckey Bullet 3 – 2004 – shpejtësia maksimale marramendëse prej 547 kilometra në orë, që është më e shpejta e shënuar ndonjëherë me veturë elektrike

 

Image

© KOHA. Të gjitha të drejtat janë të rezervuara.

Komentet

Shto koment

Të ngjashme