Edhe Shqipëria ndalon importin e veturave më të vjetra se 10 vjet

Edhe Shqipëria ndalon importin e veturave më të vjetra se 10 vjet

07 mars 2018 10:47

Duke iu referuar nivelit të ndotjes së ajrit në Shqipëri, ministri i Turizmit dhe Mjedisit, Blendi Klosi tha se makinat më të vjetra se 10 vite nga data e prodhimit nuk do lejohen të hyjnë në Shqipëri.

I ftuar në News24, ministri tha se ndalimi i importit për makinat që janë të prodhuara para vitit 2009 bëhet për të uluar nivelin e ndotjes që shkaktojnë këto mjete.

“Do ndalojmë importimin e makinave që janë më të vjetra se 10 vite nga data e prodhimit. Makinat e prodhuara para vitit 2009 nuk do lejohen të hyjnë në Shqipëri. Kjo bëhet për pastrimin e ajrit dhe reduktimin e ajrit të ndotur. Një makinë e vjetër harxhon 4 herë më shumë se një makinë e re dhe kjo nuk është në favor të qytetarëve, përveç faktit që ndotin dhe ambientin”- tha ministri Klosi.

Komentet

Shto koment

Të ngjashme