Mercedes Benz S-Class super i mençur fotografohet gjatë testimeve

Mercedes Benz S-Class super i mençur fotografohet gjatë testimeve

31 janar 2018 13:14

Mercedes Benz ka zbuluar dritat digjitale në dhjetor të vitit të kaluar si inovacioni më i ri i tyre që ndriçon rrugët, e cila tani është spiunuar gjatë testimit në rrugë publike.

Çdo dritë ka edhe një çip, i cili ka një milion pasqyra të vogla mikro. Ky sistem përdor sensor që të monitorojë se çfarë objekte ka para veturës dhe pastaj mund ta rris dritën e çdo mikro pasqyre, transmeton koha.net.

Kjo i jep veturës disa aftësi të mahnitshme, për shembull mund të detektoj veturat që vijnë ose këmbësorët dhe të drejtoj dritat larg syve të tyre.

Sensorët gjithashtu mund të detektojnë shenjat e rrugëve, për shembull nëse shoferi i afrohet një shenje STOP, dritat mund ta reflektojnë një imazh të saj në rrugë, në mënyrë që shoferët mos ta harrojnë atë.

 

© KOHA. Të gjitha të drejtat janë të rezervuara.

Komentet

Shto koment

Të ngjashme