Motori robot kundër Valentino Rossit, kush fiton?

Motori robot kundër Valentino Rossit, kush fiton?

04 nëntor 2017 10:11

Nëse në fushën e mjeteve me katër rrota inteligjenca artificiale është futur dhe vazhdon të fitojë terren gjithnjë e më shumë, tek dyrrotëshi gjërat ndryshojnë.

Që një robot të drejtojë një motor duhet më shumë punë, pasi në lojë është edhe ekuilibri. Megjithatë, përpjekjet nuk mungojnë, transmeton tch.

MotoBot është prototipi i parë që mbërrin nga Japonia dhe pas testimeve fillestare, i është nënshtruar një testimi profesional…dhe a ka test më profesional sesa një garë me as më pak e as më shumë, por Valentino Rosin?

“Doktori” me një Yamaha R1 garoi në një pistë prej 3.5 kilometrash me MotoBotin dhe në fund fitoi. Megjithatë, për grupin e inxhinierëve që po punojnë me MotoBot gara ishte një sukses, pasi Rosi u shkëput vetëm 32 sekonda nga humanoidi pilot.

Komentet

Shto koment

Të ngjashme