Holanda ndalon shitjen e veturave me djegie të brendshme nga viti 2030

Holanda ndalon shitjen e veturave me djegie të brendshme nga viti 2030

16 tetor 2017 14:46

Qeveria e Holandës planifikon të ndalojë shitjen e veturave të reja me benzinë dhe dizel prej vitit 2030, për të zvogëluar emetimin e dyoksid karbonit në këtë vend, transmeton KosovaPress.

Autoritetet në Holandë dëshirojnë që në vitin 2030 të arrijnë që emetimi CO2 të ulet për 49% në krahasim me nivelin e vitit 1990, dhe besojnë që ndalimi i shitjes së veturave me djegie të brendshme të kontribuojë që ky objektiv të realizohet.

Në vitet e ardhshme pritet që veturat elektrike gradualisht të zëvendësojnë ato me benzinë dhe dizel.

Komentet

Shto koment

Të ngjashme