Testi që tregon sigurinë e automobilave modernë

Testi që tregon sigurinë e automobilave modernë

19 shtator 2017 11:43

Siguria e veturave është një nga pikat kyçe kur shikohet të blihet një automobil i ri.

Tani Programi australian për qasje në automobila të rinj dëshiron t’ua kujtojë shoferëve se sa shumë ka arritur autoindustria në sigurinë e automobilave.

“ANCAP” ka realizuar një test të përplasjes me një model Toyota Corolla të vitit 1998 dhe një Toyota Corolla të vitit 2012.

Të dy modelet ishin shumë të njohura në rrugët e Australisë.

“ANCAP” bën të ditur se shoferët kanë dy herë më shumë shanse që të vdesin në një aksident rrugor, nëse automobili ishte prodhuar para vitit 2000.

Në përplasje shihet se sa dëmtohet modeli i vitit 98 dhe se çfarë dëmtime të vogla merr modeli i vitit 2015.

© KOHA. Të gjitha të drejtat janë të rezervuara.

Komentet

Shto koment

Të ngjashme