VW me automobila elektrikë nga 2030-a

VW me automobila elektrikë nga 2030-a

11 shtator 2017 22:40

Volkswagen Group pritet të elektrizojë çdo model në linjat e veta që nga viti 2030.

Ky njoftim nga VW është shumë larg deklaratave të Volvos që tashmë ka nisur me lansimin e këtyre modeleve.

Brendi Volkswagen nuk është i vetmi që do të kalojë në automobila elektrikë. Aty do të përfshihet edhe Audi, Skoda dhe Seati.

Prodhuesi thotë se një nga katër brendet e grupit do të prodhojë deri në tre milionë njësi elektrike nga viti 2025.

Për të arritur këtë, VW do të investojë së paku 24 miliardë dollarë.

© KOHA. Të gjitha të drejtat janë të rezervuara.

Komentet

Shto koment

Të ngjashme