Veturat me hidrogjen

Veturat me hidrogjen

22 maj 2017 09:47

Kohët e fundit, prodhuesit e veturave po orientohen gjithmonë e më shumë drejt zhvillimit të veturave me hidrogjen.

Jo shumë njerëz janë njohur me këtë hap të ri të teknologjisë dhe aktualisht, vetëm në Kaliforni ka stacione për furnizimin e veturave me hidrogjen.

Toyota dhe Honda janë kompanitë e vetme që e kanë hedhur në treg modelin e tyre të veturave me hidrogjen, ndërkohë që shumë prodhues janë duke punuar që të kenë në treg modelin përkatës, brenda 5 viteve të ardhshme, transmeton TCH.

Më poshtë kemi 10 modelet e veturave me hidrogjen, të cilat po zhvillohen nga prodhuesit e veturave.

1. Toyota Mirai

Image

2. Honda Clarity

Image

3. Lexus

Image

4. Audi

Image

5. BMW

Image

6. Ford

Image

7. Mercedes-Benz, GLC F-Cell

Image

8. Riversimple

Image

9. Pininfarina H2 Speed

Image

10. General Motors

Image

Komentet

Shto koment

Të ngjashme