Serbia në Izrael flet për pjesëtarët e ISIS-it nga Kosova

Serbia në Izrael flet për pjesëtarët e ISIS-it nga Kosova

13 qershor 2018 23:31

“Ballkani Perëndimor është hapësirë e rëndësishme për rekrutimin e anëtarëve të Shtetit Islamik që luftojnë në Irak e Siri”, ka thënë sot në Izrael sekretarja shtetërore në MPB të Serbisë Dijana Hërkaloviq, transmeton Koha.net dhe njëkohësisht ka shtuar se Beogradi bën përpjekje të mëdha në luftën kundër terrorizmit.

Ajo, si përcjell, FoNet, ka thënë se më së shumti luftëtarë në ato vende shkojnë nga Bosnjë e Hercegovina dhe nga Kosova.

Sipas saj, sfida më madhe për Serbinë është, siç e ka quajtur ajo, situata e ndërlikuar e sigurisë në Kosovë ndërsa ka theksuar se në vendin tonë ka shumë ekstremistë të lidhur me shtetin islamik dhe me organizata të tjera terroriste.

© KOHA. Të gjitha të drejtat janë të rezervuara.

Komentet

Ai14/06/2018 10:10

A e kan fjalën për ata që janë rekrutuar nga shërbimi sekret serb?!

Shto koment

Të ngjashme