Dështimi i sistemit të monitorimit të cilësisë së ajrit

Dështimi i sistemit të monitorimit të cilësisë së ajrit

17 maj 2018 07:10

Gjatë tërë vitit 2017, as matjet e cilësisë së ajrit nuk janë bërë siç është e paraparë. Sistemi aktual i monitorimit dhe raportimit të të dhënave për cilësi të ajrit ka rezultuar të jetë i mangët dhe karakterizohet me parregullsi të shumta, shkruan sot Koha Ditore.

Sipas raportit “Mekanizmat institucionalë për rregullimin ligjor, monitorimin dhe raportimin e cilësisë së ajrit”, që të mërkurën e ka publikuar Zyra Kombëtare e Auditorit, vetëm 17% e stacioneve monitoruese kanë qenë funksionale gjatë pjesës më të madhe të vitit 2017, ndërkohë që 33% e stacioneve kanë qenë jashtë funksionit për më shumë se 7 muaj gjatë vitit. Raporti ka gjetur se 50 për qind e stacioneve kanë qenë pjesërisht funksionale.

Mangësi, ky raport, ka gjetur edhe në raportimin e të dhënave që janë regjistruar nga stacione që kanë qenë funksionale.
(Më shumë lexoni sot në Koha Ditore)

Gazetën Koha Ditore mund ta lexoni edhe online. Këtu mund të gjeni sqarimin se si mund të abonoheni.

© KOHA. Të gjitha të drejtat janë të rezervuara.

Komentet

Shto koment

Të ngjashme