Deputetit shqiptar dhe familjes së tij i ndalohet hyrja në SHBA

Deputetit shqiptar dhe familjes së tij i ndalohet hyrja në SHBA

16 prill 2018 20:26

Departamenti i Shtetit i ndalon hyrjen në SHBA deputetit të Kuvendit të Shqipërisë, Tom Doshi, dhe familjes së tij.

Pas ish-kryeprokuorit Adriatik Llalla, Tom Doshi bëhet zyrtari i dytë nga Shqipëria të cilit i ndalohet hyrja në Shtetet e Bashkuara për shkak të përfshirjes në raste madhore korrupsioni, njofton Zëri i Amerikës.

Në bazë të ligjeve amerikane, kur Sekretari i Shtetit ka informacione të besueshme se një zyrtar i huaj është përfshirë në raste madhore korrupsioni, ose shkelje të të drejtave të njeriut, atij dhe familjes së tij të ngushtë i ndalohet hyrja në Amerikë.

Sekretari i Shtetit mund t’ia bëjë njoftimin zyrtarit privatisht ose në publik.

Në bazë të njoftimit të sotëm, deputeti Doshi, bashkëshortja e tij Xhovana Doshi, vajza e madhe Briana Doshi, djali në moshë madhore James Doshi dhe fëmijët në moshë të mitur, nuk lejohen të hyjnë në Amerikë.

Komentet

Shto koment

Të ngjashme