Verifikimi i kufirit Kosovë –Mali i Zi, përmes fotove të dy ekspertëve

Verifikimi i kufirit Kosovë –Mali i Zi, përmes fotove të dy ekspertëve

22 mars 2017 21:14

Dëshmi të reja, tani me foto, kanë ardhur nga dy kundërshtarët e Marrëveshjes së Demarkacionit të versionit aktual, transmeton Koha.net .

Ekspertët Florim Isufi dhe Shpejtim Bulliqi, profesorë në Universitetin e Prishtinës, ndërsa i fundit edhe deputet i LDK-së në Kuvendin e Kosovës, dhe njëkohësisht kundërshtarë të Marrëveshjes së Demarkacionit, në Facebook, kanë publikuar disa foto, të cilat sipas tyre, dëshmojnë një vijë tjetër kufitare nga ajo që është tani ndërmjet Kosovës e Malit të Zi.

Fotot, Isufi dhe Bulliqi i kanë shoqëruar edhe me këtë tekst:

Të dashur miq

Po ndajmë me ju disa çaste përmes fotove me rastin e verifikimit të vijës kufitare mes Kosovës dhe Malit të Zi. Pjesëmarrës në terren edhe strukturat shtetërore vendore dhe ndërkombëtare. Koha e verifikimit është datat 01/04/2008. Kjo ngjarje tregon edhe për kontrollin efektiv deri me këtë datë. Policia malazeze qëndron në veri të vijës kufitare Kulla. Pas demarkimit vija kufitare zbret deri në 5 km në jug nga Kulla.

F.I. & SH.B.

© KOHA. Të gjitha të drejtat janë të rezervuara.

Komentet

Shto koment

Të ngjashme