Bushati-Kotzias, takim 3 ditor në Korçë

Bushati-Kotzias, takim 3 ditor në Korçë

19 January 2018 15:12

Pas Kretës, Ditmir Bushati dhe Nikos Kotzias nisin sot në Korçë raundin e dytë të bisedimeve për zgjidhjen e problemeve të hapura mes Shqiperise dhe Greqisë. Bisedimet është parashikuar të zgjasin 3 ditë.

Ndërkohë Greqia është shumë afër edhe marrëveshjes historike për çështjen e emrit të Maqedonisë. Negociatat intensive i kanë përafruar palët mes 3 varianteve më të mundshme nga pritet që të vijë edhe zgjidhja e pranueshme nga të gjithë. Çdo propozim që është në tryezë ka brenda edhe fjalën “Maqedoni”.

Komentet

Shto koment

Të ngjashme