Skandali shqiptar: Titulli diplomatik i OKB në këmbim të 7 mijë eurove

Skandali shqiptar: Titulli diplomatik i OKB në këmbim të 7 mijë eurove

17 shkurt 2017 10:07

Emisioni investigativ italian “Strisca la notizia” në puntatën e transmetuar në mbrëmjen e datës 16 shkurt, ka zbuluar me anë të gazetarëve të saj e telekamerave të fshehta skandalin në Shqipëri,”Titull diplomatik i OKB në shkëmbim të 7 mijë euro”.

Protagonist i këtij skandali, siç transmeton oranews, është organizata me seli në Shqipëri “Misioni diplomatik Paqe e mirëqënie” e kryetari saj me titullin governator z. Shefki Hysa.

Sipas sinjalizimeve kjo organizatë lëshonte tituj “Diplomat i OKB”, “Konsull Nderi i OKB” e “Misionar i Paqes i OKB” në shkëmbim të 7 mijë euro duke i pajisur me një kartë diplomatike “fallso” të OKB e një targë makine diplomatike “fallso” nën premtimet e lehtësirave administrative në kufij doganorë e policorë.

Me tituj të tillë kjo organizatë shqiptare kishte pajisur deputetë italianë, e kryetarë bashkie nga rajoni i Sicilisë.

Pas verifikimeve të gazetarëve të “Strisca la Notizia” pranë Ministrisë së Jashtme italiane, është vërtetuar se tituj të tillë nuk janë lëshuar nga Organizata e Kombeve të Bashkuara.

Logoja e shoqatës shqiptare “Paqe e mirëqenie” është mjaft e ngjashme me atë të OKB e z. Shefki Hysa në profilin e tij në Wikipedia në gjuhën shqipe identifikohet me profesionin shkrimtar, drejtues i shtëpisë botuese “Bilal Xhaferri”, sekretar i Lidhjes së Shkrimtarëve të Shqipërisë, nëpunës në administratën e Parlamentit shqiptar, si dhe drejtues i organizatës “Misioni diplomatik Paqe e mirëqenie”.

Në historikun e kësja organizate lexohet se “Diplomatic Mission Peace and Prosperity”, është një organizatë ndërkombëtare e pavarur e themeluar nga një grup diplomatësh të huaj, gazetarësh, shkrimtarësh, artistësh dhe intelektualësh të shquar shqiptarë e të huaj me synimin e krijimit në vendet perëndimore të lobeve të fuqishme në mbështetje të çështjeve shqiptare.

Ideusi i kësaj organizate ka qenë diplomati amerikan Richard Holbrook.

Komentet

Shto koment

Të ngjashme