Surroi: Tri gjërat që nuk do të ndodhin me demarkacionin Foto: Ilustrim

Surroi: Tri gjërat që nuk do të ndodhin me demarkacionin

05 dhjetor 2017 18:12

Veton Surroi, shkrimtar e publicist, në profilin e vet të Facebookut ka paraparë tri gjëra që nuk do të ndodhin me Marrëveshjen e Demarkacionit Kosovë- Mal i Zi.

Sipas Surroit, duke mos u miratuar kjo marrëveshje, do të vazhdojë thellimi krizës politike e vitit 2015 dhe në këtë kontekst edhe e njëjta rrugë qorre.

Ky është postim i Surroit në Facebook:

Një rrugë qorre dhe tri gjëra që nuk do të ndodhin me Demarkacionin

1. Ligji për Demarkacionin nuk ka përkrahje të mjaftueshme politike për të kaluar në Kuvend

2. Kuvendi nuk do të aprovojë ndonjë propozim të ri për Demarkacion nga ana e Qeverisë për arsye të thjeshtë se Qeveria nuk ka dhënë ndonjë propozim të ri (Raporti i Komisionit të Qeverisë Haradinaj nuk është propozim, është kritikë e Komisionit paraprak)

3. Marrëveshja për Demarkacion nuk do të hyjë në arbitrazh sepse për këtë nevojitet pajtimi i Malit të Zi, e Mali i Zi nuk ka kurrfarë arsye për të pranuar

Kriza politike e vitit 2015 vetëm sa thellohet.

Si atëherë, ashtu edhe tash, vazhdon sjellja e njëjtë e rrugës qorre: shpërfillja e mekanizmave të marrëveshjes politike mes pushtetit dhe opozitës për të gjetur një rrugëdalje.

© KOHA. Të gjitha të drejtat janë të rezervuara.

Komentet

Ernest Tushi07/12/2017 11:18

Bravo !! Te lumt , shume bukur e analizove dhe komentove !! Leht eshte me fol nga ky pozicion !! ....dhe nga kush i mesoni keto rregulla dhe ku e keni lexue se ligji per kontestet nderkombetare ndermjet dy shteteve ku trajtohen psh. kufinjet kontestues ,gjyqi i arbitrazhit nderkombetar kerkon pajtimin e dy shteteve ?!!? Gjithemone ne arbitrazh eshte nje pal qe don ose deshmon ose mendon se ka deshmi se eshte cenue territori i tij . Dhe ai padite shtetin tjeter ne gjyqin nderkombetare te arbitrazhit , se mendon se eshte i demtuar . Sikur po te mos ekzistonte kjo mundesi atehere nuk do te ekzistonte as Gjyqi Nderkombetare i Arbitrazhit dhe as logjika . Pala qe ka perfitu territor nga shteti tjeter ( e marrim ne menyre krejtesisht hypotetike ) pse t'i thirret padise te atij shtetit !!!! Ju lutem deshmoni se ku shkruan ekskluzivisht se arbitrazhi angazhohet vetem kur jane ne pajtim vetem dy subjekte nderkombetre , sic eshte ne kete rast, shteti i KOSOVA DHE MALI I ZI !! Veton Surroi ,nxjerre me deshmi !! Ose ata te tjere qe mendojne ose e din kete gje !!!

Shto koment

Të ngjashme