Komisioni për Legjislacion i kërkon qeverisë të marrë vendim për emrat e Komisionit të Jurisprudencës

08 nëntor 2017 19:06

Kuvendi i Kosovës nuk e merr parasysh kërkesën e Ministrit të Drejtësisë që të tërheqë nga procedura vendimin me emrat e propozuar për Komisionin e Provimit të Jurisprudencës.

Komisioni për Legjislacion dhe Mandate i ka kërkuar qeverisë të sqarojë se çfarë duhet të bëjë me propozimin e saj për Komisionin e Jurisprudencës, pasi kërkesa e Ministrit të Drejtësisë është jashtë procedurave të rregullores së Kuvendit, raporton KTV.

Kryetarja e Komisionit, Albulena Haxhiu, ka thënë se ministri i Drejtësisë i ka dërguar Komisionit tri letra por që asnjëra nuk mund të merret për bazë.

Edhe anëtarët tjerë të komisionit kanë dhënë mendimet e tyre rreth kërkesës së ministrit të Drejtësisë.

Sidoqoftë, Komisioni ka vendosur që javën e ardhshme të diskutojë për emrat e anëtarëve të Komisionit për Dhënien e Provimit të Jurisprudencës, pasi qeveria të qartësohet se çfarë do të bëjë me ta.

Komisioni për Legjislacion dhe Mandate do ta diskutojë edhe propozimin e deputetit të pavarur Korab Sejdiu, që në kuadër të Komisionit për Dhënien e Provimit të Jurisprudencës të jenë edhe përfaqësues nga Oda e Avokatëve të Kosovës.

© KOHA. Të gjitha të drejtat janë të rezervuara.

Komentet

Shto koment

Të ngjashme