Iniciohen politika të reja ndëshkimore kundër zyrtarëve të lartë

Iniciohen politika të reja ndëshkimore kundër zyrtarëve të lartë

17 tetor 2017 06:49

Ka marrë start hartimi i një politike të re ndëshkimore ndaj zyrtarëve të lartë publikë që fshehin pasurinë dhe prejardhjen e këtij kapitali, pastaj dhuratat, ose edhe konfliktin e interesit.

Për llogari të saj, synohet të fuqizohet Agjencia Kundër Korrupsion (AKK) dhe të pajiset edhe me kompetenca hetimi, shkruan sot Koha Ditore.

E dhëna është theksuar në një draft të një koncept-dokumenti që rekomandon ndryshimin dhe plotësimin e Ligjit për AKK-në dhe Ligjit për deklarimin, prejardhjen dhe kontrollin e pasurisë së zyrtarëve të lartë publikë, por edhe të dhuratave për të gjithë personat zyrtarë.

Aktualisht, pjesa më e madhe e punës së AKK-së bazohet dhe funksionon përmes monitorimit dhe sistemit të raportimit që ende nuk është i zhvilluar... (më gjerësisht lexoni sot në “Koha Ditore”)

Gazetën Koha Ditore mund ta lexoni edhe online. Këtu mund të gjeni sqarimin se si mund të abonoheni.

© KOHA. Të gjitha të drejtat janë të rezervuara.

Komentet

Shto koment

Të ngjashme