Këto janë ndërtimet për të cilat nuk ke nevojë për leje ndërtimore në Kosovë

Këto janë ndërtimet për të cilat nuk ke nevojë për leje ndërtimore në Kosovë

16 korrik 2017 22:11

Një udhëzim administrativ i vitit 2013, i dalë nga Ministria e Mjedisit dhe Planifikimit Hapësinor përcakton ndërtimet për të cilat nuk kërkohet leja ndërtimore në Kosovë.

Leja ndërtimore nuk kërkohet për Ndërtimet e shkëputura, që kanë sipërfaqe më të vogël se 10 metra katrorë dhe më të ulëta se 5 metra lartësi. Nuk kërkohet as për gardhet më të ulëta se 1.5 metra që nuk përfshijnë komponentë muratore ose të betonit, transmeton ndërtimi.info.

E nëse planifikoni të ndërtoni një platformë e cila nuk është pjesë e një hyrje kryesore të një njësie banuese dhe që është më pak se 60 centimetra mbi nivelin e terrenit, gjithashtu nuk keni nevojë për leje ndërtimore.

Rastet tjera për të cilat nuk kërkohet leje ndërtimore i keni më poshtë:

Komentet

Shto koment

Të ngjashme