Në Trieste përkrahet plani për një zonë ekonomike të Ballkanit Perëndimor

Në Trieste përkrahet plani për një zonë ekonomike të Ballkanit Perëndimor

12 July 2017 20:53

Gjashtë liderët e Ballkanit Perëndimor kanë përkrahur në Samitin e Triestes planin e veprimit për një zonë ekonomike rajonale në Ballkanin Perëndimor, transmeton TV ARTA.

Ky plan është krijuar për të mundësuar qarkullimin e lirë të mallrave dhe shërbimeve, për ta bërë kështu rajonin më tërheqës për investime dhe tregti si dhe për të përshpejtuar afrimin me BE-në thuhet në një komunikatë për media.

Këshilli për bashkëpunim rajonal ka për detyrë të monitorojë dhe informojë mbi progresin e arritur në zbatimin e tij.

Plani i veprimit për një zonë ekonomike do të shtyjë për integrim në BE bazuar në meritat individuale, përshpejtimin e pajtueshmërisë së plotë me kriteret ekonomike të Kopenhagës.

© KOHA. Të gjitha të drejtat janë të rezervuara.

Komentet

Shto koment

Të ngjashme