Arbëri

BE-ja e do RTK-në jashtë buxhetit shtetëror

 

Zyra e Bashkimit Evropian ka dalë kundër propozimit të Komisionit për administratë publike, qeverisje lokale dhe media, që Televizioni publik përveç parapagimit të financohet edhe nga Qeveria me 0.4 për qind të buxhetit të shtetit, shkruan sot Koha Ditore .

Përfaqësuesja nga kjo zyrë, Suzana Bytyqi, në dëgjimin publik, që u mbajt të mërkurën lidhur me ndryshimin dhe plotësimin e Ligjit për RTK-në, ka thënë se BE-ja konsideron se RTK-ja nuk duhet të ketë financim nga shteti, të paktën jo në atë masë sa të përbëjë pjesën dërmuese të RTK-së.