Haradinaj: FAK-u nuk duhet të shihet si kërcënim për askënd

Haradinaj: FAK-u nuk duhet të shihet si kërcënim për askënd

14 shkurt 2017 16:01

Po mbahet debat parlamentar në lidhje me Forcat e Sigurisë së Kosovës, sipas kërkesës së deputetit Daut Haradinaj dhe deputetëve mbështetës.

Deputeti i AAK-së Daut Haradinaj duke paraqitur fjalën e tij tha se pa marr parasysh se ka shumë gjëra që nuk pajtohen me këtë koalicion, janë të gatshëm të mbështesim në çdo moment transformimin e FSK-së në FAK. Haradinaj theksoj se FAK-u nuk duhet të shihet si kërcënim për askënd.

“FSK është duke pritur tash e sa vite ndryshimet kushtetuese dhe ato duhet të bëhen në Kuvend, por ju e dini sa është e vështirë, sepse e dini që për këto ndryshime duhen votimi i shumicës së dyfishtë. Duhet ta themi hapur problem na është bërë deputetët e Listës Serbe”, tha ndër të tjera Haradinaj.

Ai shtoi se nëse nuk mund ta ndryshojnë Kushtetutën, atëherë duhet të gjejnë forma tjera për formimin e ushtrisë, që sipas tij, është mundësia përmes ligjit të thjeshtë që FSK-ja të transformohet në ushtri. Po mbahet debat parlamentar në lidhje me Forcat e Sigurisë së Kosovës, sipas kërkesës së deputetit Daut Haradinaj dhe deputetëve mbështetës.

Deputeti i AAK-së Daut Haradinaj duke paraqitur fjalën e tij, tha se pa marr parasysh se ka shumë gjëra që nuk pajtohen me këtë koalicion, janë të gatshëm të mbështesim në çdo moment transformimin e FSK-së në FAK. Haradinajt theksoj se FAK-u nuk duhet të shihet si kërcënim për askënd.

“FSK është duke pritur tash e sa vite ndryshimet kushtetuese dhe ato duhet të bëhen në Kuvend, por ju e dini sa është e vështirë, sepse e dini që për këto ndryshime duhen votimi i shumicës së dyfishtë. Duhet ta themi hapur problem na është bërë deputetët e Listës Serbe”, tha ndër të tjera Haradinaj.

Ai shtoi se nëse nuk mund ta ndryshojnë Kushtetutën, atëherë duhet të gjejnë forma tjera për formimin e ushtrisë, që sipas tij, është mundësia përmes ligjit të thjeshtë që FSK-ja të transformohet në ushtri.

© KOHA. Të gjitha të drejtat janë të rezervuara.

Komentet

Shto koment

Të ngjashme