Afër 70 për qind e grave kanë përjetuar dhunë në familje Foto: Koha

Afër 70 për qind e grave kanë përjetuar dhunë në familje

19 maj 2017 21:05

68 për qind e grave kanë përjetuar dhunë në familje gjatë jetës së tyre, ndërsa 21 për qind e grave të anketuara janë pajtuar se ndonjëherë është në rregull kur bashkëshorti e godet gruan e tij, raporton KTV.

Me qëllim të uljes së këtij fenomeni mjaft shqetësues të dhunës së ushtruar dhe diskriminimit ndaj grave dhe vajzave, UN Women dhe Bashkimi Evropian kanë lansuar programin trevjeçar rajonal të “Eliminimit të Dhunës në shtetet e Ballkanit Perëndimor dhe në Turqi”.

Përmes këtij programi, synohet të krijohet një mjedis legjislativ dhe politika në përputhshmëri me standardet ndërkombëtare normative.


Afër 70 për qind e grave kanë përjetuar dhunë... by kohanet

© KOHA. Të gjitha të drejtat janë të rezervuara.

Komentet

Shto koment

Të ngjashme