Avokati i Popullit kërkon përfaqësim të barabartë gjinor në listat e kandidatëve

Avokati i Popullit kërkon përfaqësim të barabartë gjinor në listat e kandidatëve

19 maj 2017 17:51

Përmes një kumtese për medie, Avokati i Popullit, u ka bërë thirrje partive politike që në listat e kandidatëve të cilat i dorëzohen Komisionit Qendror Zgjedhor (KQZ), të ofrohen mundësi të barabarta për burrat dhe për gratë, transmeton Koha.net.

Sipas kumtesës, Avokati i Popullit e konsideron veprim të domosdoshëm dhënien e mundësive të barabarta dhe pa diskriminim mbi çfarëdo baze, në listat e kandidatëve dhe në procesin zgjedhor si tërësi.

© KOHA. Të gjitha të drejtat janë të rezervuara.

Komentet

Shto koment

Të ngjashme