Parada e LGBTI në Tiranë: Nuk është festë por protestë

Parada e LGBTI në Tiranë: Nuk është festë por protestë

18 May 2019 16:48

Ne guxojmë, ne protestojmë, ne të drejtat po kërkojmë, neve frika s’na ndalon, ne guxojmë ne protestojmë. Kjo është një pjesë nga himni i komunitetit LGBTI, të cilët po protestojnë në kryeqytet.

“Unë jam transgjinore. Kam mbështetjen e familjes. Paragjykime ka, por kam vendosur të mos dëgjoj. Kam ardhur nga Vjena, jam kosovare”, shprehen disa prej tyre.

“Në kohën tonë këta i shanim”, thotë një zonjë.

Ambasada Pink i kërkoi Kuvendit të Shqipërisë të kërkojë ndjesë publike ndaj gjithë të dënuarve LGBTI, gjate regjimit të komunizmit. Sipas saj presidenti i vendit duhet të ushtrojë faljen e dënimit për gjithë personat LGBTI të dënuar gjatë dikaturës.

“Gej, lesbike, bi, trans, krenare, revolucionare, jena knej, jena gej, s’është festë, është proteste”, kështu mbyllet himni i komunitetit që i bën thirrje familjeve dhe shoqërisë t’i thonë ndal Transfobise dhe Homofobisë./Tch/

Komentet

Jeton20/05/2019 13:51

ndal degjenerimit te shoqerise!

Hasani20/05/2019 13:53

A eshte edhe Hashimi aty?!

Shto koment

Të ngjashme