Fshati që ka prapa historinë e kontrabandës me naftë nga Shqipëria në ish-Jugosllavi po synon zhvillimin

Fshati që ka prapa historinë e kontrabandës me naftë nga Shqipëria në ish-Jugosllavi po synon zhvillimin

15 April 2019 22:28

Liqeni i Shkodrës, mes Shqipërisë dhe Malit të Zi, është një nga pasuritë më të mëdha natyrore të rajonit të Ballkanit.

Më shumë se 20 vite më parë, ujërat e këtij liqeni shërbyen për kontrabandën e naftës në drejtim të ish Jugosllavisë.

Zëri i Amerikës, ishte në zonën e Syrit të Sheganit, e njohur si një nga ish qendrat më të mëdha të kontrabandës së naftës pas vitit 1992.

Ai thotë se banorët tashmë i janë drejtuar traditës së peshkimit dhe turizmit, si mundësi për zhvillimin e ekonomisë familjare.

Zëri i Amerikës

Komentet

Shto koment

Të ngjashme