Në Kosovë vjet u asgjësuan rreth 800 tonë produkte që nuk i kanë plotësuar kushtet për konsum

Në Kosovë vjet u asgjësuan rreth 800 tonë produkte që nuk i kanë plotësuar kushtet për konsum

15 April 2019 14:31

Rreth 775 mijë kilogramë/litra produkte të ndryshme ushqimore dhe lëngje janë asgjësuar vetëm vitin e kaluar nga Agjencia e Ushqimit dhe Veterinarisë së Kosovës, kurse sasia më e madhe ka qenë mish dhe produkte të tij.

Sipas zyrtarëve të kësaj agjencie, arsyet e asgjësimit kanë qenë të ndryshme duke përfshirë rastet kur edhe vetë operatorët e biznesit kanë lajmëruar apo kanë paraqitur kërkesë për asgjësim të produkteve që nuk i kanë plotësuar kushtet për konsum.

Asgjësimi i produkteve të ndryshme ushqimore ka vazhduar edhe gjatë këtij viti. Lamir Thaçi zëdhënës në Agjencinë ë Ushqimit dhe Veterinarisë në një prononcim për Radion Evropa ë Lirë, tha së vetëm të këtij viti janë asgjësuar mbi 70 mijë kilogramë/litra produkte.

“Çdo herë kur një produkt vlerësohet se nuk i plotëson kushtet për konsum, atëherë vendoset asgjësimi i tij, kjo formë pamundëson që ai produkt të rikthehet në treg. Në të njëjtën kohë ndaj të gjithë shkelëseve të ligjit të cilët kanë tentuar të shesin produkte të dyshimta iniciohet fletëparaqitje në gjykatë. Dhe për masën ndëshkimore gjithmonë vendosin gjykatat sepse ne si autoritet nuk kemi ushtruar dënime mandatore”, tha Thaçi.

SHKRIMIN E PLOTË MUND TA LEXONI NË RADION EVROPA E LIRË

Komentet

Shto koment

Të ngjashme