Arbëri

Haradinaj kujton dëshmorët e betejës së Kaçanikut

Haradinaj kujton dëshmorët e betejës së Kaçanikut
 

Kryeministri i Kosovës, Ramush Haradinaj, ka përkujtuar 20-vjetorin e betejës së Kaçanikut në të cilën ranë heroikisht 28 dëshmorë dhe 32 martirë.

“Kaçaniku, me Brigadën 162 “Agim Bajrami”, e lartësoi emrin e vet edhe njëherë në Luftën Çlirimtare. Lirisë së Kosovës, kjo brigadë ia fali 28 dëshmorë, duke ia shkruar sërish historinë e lavdisë. Më 9 prill, 20-vjet më parë, Gryka e Kaçanikut jehonte gjatë luftimeve, nga këngët dhe pushkët e lirisë të bijave dhe bijve të tij më të devotshëm. Sot me respekt e krenari i kujtojmë dëshmorët e kësaj beteje. Lavdi e përjetshme”, shkruan Haradinaj në Facebook.